Ik heb een fobie, en nu? Hoe kom ik er vanaf?

Er is nog vrij veel onbekend over het ontstaan van een angst of een fobie. Vaak begint het met een kleine angst welke uitgroeit tot een fobie. Iedereen kan een fobie ontwikkelen, alleen zijn sommige mensen gevoeliger voor fobieën dan anderen dit is vaak genetisch bepaald. Verder zijn mensen met een fobie vaak gevoeliger voor het krijgen van andere en zodoende zelfs meerdere fobieën. Specifieke fobieën ontstaan vaak in de kinderjaren, soms zelfs nog daarvoor en wel in de baarmoeder. Als de moeder tijdens de zwangerschap bijvoorbeeld heel erg schrikt van een spin, dan kan het zijn dat het kind in de baarmoeder dit opvangt en als het geboren wordt bang is voor spinnen terwijl het nog nooit een spin heeft gezien. Ook is het mogelijk dat de moeder een signaal van angst uitstraalt naar het kind, dit kan zelfs als het kind al geboren is. Dit noemt men dan ook wel een 2e hands fobie. Fobieën kunnen later spontaan overgaan maar ook zelfs op latere leeftijd pas tot uiting komen.  Fobieën kunnen ook ontstaan tijdens de jonge volwassenheid vaak zijn dit dan sociale fobieën. Bij sociale fobieën kun je o.a. denken aan plankenkoorts of podiumangst, spreekangst, faalangst maar ook bloosangst en overmatig zweten en zo zijn er legio voorbeelden op te noemen.
 Men spreekt over een fobie wanneer er sprake is van:
• Angst- of paniekaanvallen
• Hyperventilatie
• Het ontlopen of ontwijken van bepaalde situaties ook wel vermijdingsdrang genoemt. Vermijding kan er op lange termijn voor zorgen de angst erger wordt en houdt daarmee de fobie in stand.
Door de bovenstaande symptomen wordt de kwaliteit van leven natuurlijk dusdanig aangetast zodat men niet meer kan genieten van het leven zoals het eigenlijk zou moeten.
Helaas krijgt 20% van de mensen in zijn of haar leven wel eens te maken met een irreële angst zoals bijvoorbeeld hoogtevrees op een ladder of claustrofobie in een lift. Bij 10% breidt deze angst zich uit tot een fobie. Het centrale thema bij alle fobieën is: controle.
Doordat er bij veel mensen een soort van schaamte hiervoor heerst wordt de behandeling er tegen vaak veel te lang uitgesteld. Terwijl dit helemaal niet hoeft want het is heel gemakkelijk op te lossen met directe hypnose. Meestal is 1 sessie voldoende, heel soms is er nog een 2e of 3e sessie nodig.
Met medicatie onderdrukt men de angst maar lost helemaal niets op. Vaak wordt medicatie voorgeschreven om de angst te dempen, maar verergert in een aantal gevallen zelfs de fobie. Medicatie lost een fobie NOOIT op, hypnose wel.
Met Hypnose los je het probleem op bij de roots oftewel bij de wortels. Tijdens de hypnose ga je middels regressie terug naar de oorsprong waar het probleem vanaf kwam. Dáár ga je het oplossen en ten slotte ga je het gevoel neutraliseren en kom je herboren uit de hypnose. Zo gemakkelijk is het, geen herbeleving, geen lange praatsessies néé in 1 keer patsboem over.
Jouw onderbewustzijn reageert vanaf dan gewoon normaal op situaties, het kan echter zijn dat jouw bewustzijn, je eigen denken, er nog even aan moet wennen. Maar als jij goed naar jouw onderbewustzijn luistert ben je ook bewust van jouw fobie verlost.
Ga nu naar contact en maak een afspraak en hiermee definitief een einde aan jouw fobie!!