Beter Slapen door de Recovery Cabin

Hypnosepraktijk Nederland streeft ernaar mensen te ondersteunen bij het verbeteren van hun slaapkwaliteit. Volgens het Trimbos Instituut geeft tweederde van de Nederlanders aan beter te willen slapen, maar neemt slechts een minderheid daadwerkelijk stappen om dit te bereiken. In 2022 meldde 39,3% van de volwassenen van 18 jaar en ouder serieuze slaapproblemen, waarbij 19,9% zelfs worstelde met chronische slaaptekorten. De problematiek is volgens VZ Info tussen 2017 en 2022 aanzienlijk toegenomen, vooral onder vrouwen.

De onderliggende oorzaken van slaapproblemen variëren van piekeren en trauma's (met nachtmerries of enge dromen) tot lichamelijke klachten, leververvetting door teveel afvalstoffen, emoties, een oncomfortabel bed, overmatig gebruik van beeldschermen, alcohol en cafeïne, en een gebrek aan goede slaaphygiëne. Een gebrekkige nachtrust heeft aantoonbare gevolgen voor de gezondheid, verhoogt het risico op diverse aandoeningen, kan leiden tot depressies en zelfs dementie tot gevolg hebben.

Hypnosepraktijk Nederland biedt niet alleen hypnotherapie aan maar introduceert ook de Recovery Cabin als een innovatieve benadering om deze slaapproblemen aan te pakken. Deze recovery cabin, die drie jaar geleden in Nederland werd geïntroduceerd, combineert twee therapeutische methoden in één. Ten eerste maakt het gebruik van kleurentherapie, en ten tweede maakt het gebruik van FAR infrarood, dat dieper doordringt dan reguliere infraroodlampen of sauna's. 91,2 % van de cliënten ervaren dat ze dieper kunnen slapen, en de algehele kwaliteit van de slaap aanzienlijk verbetert. Een optimaal resultaat wordt vaak bereikt na vijf sessies, met ongeveer een week tussen elke sessie.

Voorafgaand aan de eerste sessie en na de laatste sessie wordt een warmtebeeld gemaakt, waardoor precies kan worden waargenomen welke veranderingen hebben plaatsgevonden. Daarnaast kan Hypnosepraktijk Nederland met behulp van hypnotherapie gericht trauma's aanpakken. Deze gecombineerde aanpak stelt hen in staat om de meerderheid van de cliënten te helpen en hen een verbeterde nachtrust te bieden. Voor meer informatie of interesse kunnen geïnteresseerden terecht op de website van Hypnosepraktijk Nederland www.hypnosepraktijknederland.nl

 

Bronnen:

https://www.trimbos.nl/kennis/mentale-gezondheid-preventie/slapen-is-goed-voor-je-mentale-gezondheid/

https://www.vzinfo.nl/slapen