Zoals je onderstaand kunt lezen, is het heel gemakkelijk en vrij snel mogelijk om een angst om te 'buigen' in een neutraal gevoel.
Sterker nog: het is zelfs mogelijk om van jouw gevoel een fijn gevoel te maken, zodat je bv. graag naar de tandarts gaat. Nieuwsgierig?? Maak snel een afspraak en jouw leven verandert binnen een uur.

Angsten en fobieën – veel werk voor hypnotherapeuten

Uitgaande van de cijfers die bekend zijn over angsten en fobieën is er de komende jaren alleen al op dit gebied veel werk voor hypnotherapeuten. Veel mensen gaan gebukt onder sterke gevoelens van angst of worden geplaagd door een fobie. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek geven oderzoeken weer dat in 2021 bijne een half miljoen mensen kampten met een angststoornis en hiervoor een huisarts opzochten. Vrouwen hebben om de één of andere reden hier meer last van en dit is ongeveer 37,9%. Angststoornissen komen het meest voor in de leeftijdsgroep tussen 25 en 29 jaar. Volgens een demografisch onderzoek zou tussen nu en 2040 het aantal mensen met deze problemen kunnen goeien met 8%.

Volgens een onderzoek van Giacobbe en Flint (2018) zouden in 30 tot 50% de genen de veroorzakers hiervan kunnen zijn. Eerstegraads familieleden hebben 4 to 6 keer meer kans op het ontwikkelen van een angststoornis. Verder hebben omgevings invloeden, invloed van de opvoeding zoals bijv. een overmatige voorzichtigheid, verwaarlozing in de kindertijd, misbruik, grote kans tot het ontwikkelen van van angsten. Persoonlijk denk ik dat dit zelfs groter zou kunnen zijn dan de invloed van de genen.

Heb je een angst dan voel je je vaak ongehoord, niet begrepen, wordt ermee gepest en voelt je alleen gelaten. Het kan leiden tot sociale vereenzaming en vaak zelfs arbeidsongeschiktheid. In 42 gevallen heeft het in 2020 zelfs tot de dood geleidt. De zorg aan mensen met een angststoornis bedroegen in 2019 748 Mijloen Euro.

Tijdens een angst of paniekaanval stijgt de hartslag, je kunt je duizelig voelen, gaan zweten of alleen zweethanden krijgen, je kunt gaan beven, trillen, het koud krijgen, vervelend gevoel op de borst, doof gevoel in de handen en/of voeten. Je wilt vluchten of verstijft juist en sommigen worden zelfs agressief. Dit zijn 3 reacties die heel natuurlijk zijn omdat in het angstcircuit van de hersenen (de amygdala, hyppocampus en prefrontale cortex) de emotionele verwerking plaats vindt. Jouw denken heeft hier een hele grote invloed op en dat is waar wij mee aan werk gaan. We gaan het angstcentrum "bewerken" zodat het niet meer in de bres springt als er iets gebeurt wat voorheen de paniek of angst veroorzaakte.

 

 

 

 

 

Veel mensen weten niet dat het relatief eenvoudig is om van een angst of fobie af te komen met behulp van directe hypnose. De reden hiervoor is dat wij direct het onderbewustzijn aanspreken, daar waar deze – vaak irreële- angst is vastgelegd.
Bron: Hypnosementor.nl

Nieuw in onze "gereedschapskist" is auriculo oftewel ooracupunctuur hierbij zetten we meestal op 5 punten in jouw oor verblijfsnaaldjes en deze gaan ervoor zorgen dat je meer ontspannen bent, trauma's gaat verwerken en daardoor makkelijker jouw angsten los kunt laten. Kijk voor meer informatie bij  overige onder Auriculo-ooracupunctuur.