Onderstaand een heel interessant artikel over het gebruik van Ritalin....mensen let dus op wat je zelf inneemt of misschien zelfs je eigen kind geeft !!!!

Aantal recepten sinds 2009 groeit nog steeds

Een onderzoek uitgevoerd in 2009 toont aan dat het veel voorgeschreven medicijn Ritalin voor de behandeling van psychiatrische diagnoses als Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD), gelijke effecten op de hersenen heeft als regelmatig cocaïne gebruik, speciaal in de gebieden van de cortex. We zijn inmiddels in 2013 en moet er geconstateerd worden dat het aantal Ritalin recepten of gelijkwaardige middelen welke uitgeschreven worden tussen 2003 en 2008 zijn verdubbeld en sinds 2009 nog steeds een stijgende lijn vertoont.
Een studie uitgevoerd op laboratoriummuizen toont verder dat de effecten van Ritalin gebruik vaak vrijwel gelijk zijn aan die van cocaïne, wat grote zorgen zou moeten baren bij ouders die hun kinderen behandelen met de medicijnen. Het onderzoeksteam verbonden aan de Rockefeller Universiteit heeft aangetoond dat methylphenidate, het actieve ingrediënt in het ADHD medicijn, vrijwel dezelfde lange termijn schade oplevert als de harddrugs.
RU Vincent Astor hoogleraar Paul Greengard, de directeur van het Laboratorium voor Moleculaire en Cellulaire Neurowetenschappen, is mede auteur van de publicatie. Het team heeft het gedrag van muizen bestudeerd die geïnjecteerd werden met ofwel cocaïne of methylphenidate voor een duur van 2 opeenvolgende weken. Zodra de testperiode was afgelopen richten de onderzoekers hun aandacht op hun vragen over de effecten van de twee substanties op neuronen.
Uit de conclusies kan worden opgemaakt dat Ritalin zich in veel opzichten gelijk gedraagt in de hersenen als cocaïne, daarbij in acht genomen dat het beide psychoactieve substanties zijn, en daardoor gelijkachtige effecten hebben. In sommige gevallen echter had methylpenidate zelfs een grotere impact dan de harddrugs, waarbij het bijvoorbeeld een grotere dosis proteïne expressie opwekte in bepaalde gebieden van de hersenen.
Dit onderzoek is van zeer groot belang voor de gezondheid van de vele miljoenen kinderen in de wereld die met ADHD medicijnen worden behandeld en ouders dienen de recepten voor hun kinderen te controleren. Verder, hoewel de onderzoekers aangeven dat er meer onderzoek nodig is, wil dat niet zeggen dat ze met andere resultaten zullen kunnen komen. Ze bedoelen daarmee enkel dat ze de studie zullen herhalen voor het verder bestuderen van de exacte effecten van Ritalin op de hersenen.
Bron: zielenknijper.nl