Hypnobirthing

Wat is Hypnose birthing?

Hypnose birthing is een complete en beproefde zwangerschapscursus oorspronkelijk ontwikkeld is door Marie F. Mongan, ik heb deze cursus aangepast aan de behoefte van mijn cliënten. Hypnose birthing geeft met een uitgekiend programma van diepe ontspanning, zelfhypnose en informatie de vrouw de kunst van bevallen terug op een manier die haar in staat stelt haar natuurlijke baringsinstincten aan te spreken en haar kind veilig en gemakkelijk ter wereld te brengen.

In de cursus wordt uitgebreid ingegaan op effectieve ademhalingen, ontspanningsoefeningen, meditatieve oefeningen, prenatale binding, fysieke oefeningen en baringsposities. Daarnaast wordt niet alleen veel informatie gegeven rondom de zwangerschap en geboorte maar ook veel praktische tips welke overal toe te passen zijn.

ZwangerschapBevallen kan iedere vrouw! Het is een natuurlijk proces welk hoort bij het leven. Het vrouwelijk lichaam is ervoor gemaakt om een kind te baren. Wanneer het zover is, werkt de baby nauw samen met het lichaam van zijn/haar moeder. Een precieze communicatie  zorgt ervoor dat de juiste hormonen worden afgegeven en de spieren van de moeder hun werk gaan doen om de baby eruit te masseren.

Ons hoofd is een belemmerende factor. Angst veroorzaakt spanning en stress en sluit de baarmoedermond af waardoor het geboorteproces pijnlijk verloopt of zelfs geheel stagneert. In deze cursus krijg je handvatten aangereikt om angst om te zetten in vertrouwen.....vertrouwen in je eigen lichaam. Dit is nodig om het natuurlijke baringsproces zijn gang te laten gaan.

Ook belemmerende gedachten of nare ervaringen van een eventuele vorige geboorte leer je los te laten tijdens deze cursus. Dit zodat ze niet meer belemmerend werken en daarmee een natuurlijke geboorte in de weg zouden kunnen staan.

Bij de ontspanningsoefeningen maken we gebruik van zelfhypnose. Je leert jezelf in een staat van diepe ontspanning te brengen. Dit klinkt misschien zweverig of eng, maar dat is het niet. We zijn bijna allemaal heel vaak in hypnose, bijvoorbeeld vlak voor het slapen gaan, maar ook tijdens het dagdromen. Wanneer je in deze diepe ontspanning zit kun je onder andere oude overtuigingen loslaten en kun je bedenken hoe jij graag je kind wilt baren. Deze diepe ontspanning kun je prachtig gebruiken tijdens de geboorte van je kind! Wanneer je in deze diepe ontspanning bent lijkt het net of je in een cocon zit waarbij je minder van je omgeving meekrijgt.

Partners hoeven niet machteloos toe te kijken! Hypnose birthing biedt hen een actieve rol waarbij ze zelfs uit diverse aspecten kunnen kiezen om zo de rol te vervullen die het beste bij hun past. Er zijn diverse mogelijkheden waarop je je barende vrouw kunt ondersteunen tijdens de geboorte van jullie zoon of dochter. Zo wordt het teamwork en heb je niet meer het gevoel dat je erbij staat, mee lijdt, maar niks kunt doen.

Met Hypnose birthing kun je het beste zo vroeg mogelijk beginnen zodat je na de cursus nog veel kunt oefenen met ontspannen, loslaten en visualiseren totdat het zover is. Rond de 20 weken zwangerschap is een mooie tijd om met de cursus te starten. Eerder mag natuurlijk ook. Het is mogelijk tot de 32e wangerschapsweek een groepscursus of privécursus te doen. Na deze 32e week is alleen nog een privécursus nog mogelijk.

De Hypnose birthing cursus bestaat uit 4- 5 bijeenkomsten van ± 2,5 uur. De lessen zijn opgezet voor de zwangere vrouw en haar geboortepartner. De geboortepartner is een persoon welke zij graag erbij aanwezig wil hebben. Meestal is dit ook de levenspartner.

De kosten voor een groepscursus zijn €395,- per koppel en voor de privécursus € 595,-. Indien je samen met een bevriend stel of familie komt krijg je € 15,- korting op het groepstarief. Steeds meer verzekeraars vergoeden een gedeelte van de cursuskosten. Vraag bij je zorgverzekering even na of en hoeveel zij vergoeden.

Inbegrepen bij deze cursus zijn:

  • Een telefonisch kennismakingsgesprek (indien gewenst)
  • 4 - 5 bijeenkomsten à ± 2,5 uur
  • Een MP3 met ontspanningsoefeningen op muziek
  • Al het verder benodigde lesmateriaal in het Nederlands (scripts en hand-outs)
  • Koffie en/of thee
  • Ondersteuning per e-mail of telefoon voor-, tijdens en na de cursus.

Hypnose birthing wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed, vraag echter bij jouw zorgverzekeraar na hoeveel deze vergoed voor deze cursus !!

Indien je nog vragen hebt kunt altijd contact met ons opnemen!

  • Certified Hypnobirthing Rob Kuijpers
    Certified Hypnobirthing Rob Kuijpers